Yazar "Keskin, Merve" için listeleme
-
Arı ürünlerine genel bir bakış
Karlıdağ, Semiramis; Keskin, Merve (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2020)Arı ürünleri gerek gıda takviyesi gerekse de geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Bal, polen, arı ekmeği, arı sütü ve propolis gibi arı ürünlerinin gıda olarak besleyici ... -
Comparison of biochemical, antimicrobial and cytotoxic activities of different propolis samples from Malatya and Bilecik
Keskin, Merve; Karlıdağ, Semiramis; Yılmaz, Özgür; Tatlıcı, Eray; Karabulut, Ercan; Apohan, Elif; Yeşilada, Özfer (Revista de Chimie SRL, 2020)Propolis is a resinous natural mixtures collected and produced by honey bees. It is rich in essential oils and phenolic components so it has high levels of antioxidant, antimicrobial, anti-inflammatory and anti-tumoral ... -
Doğal Ve Fermente Polenin Biyokimyasal Karakterizasyonu
Karlıdağ, Semiramis; Keskin, Merve; Keskin, Şaban; Özkök, Aslı; Karabulut, Ercan; Akyol, Abuzer; Yılmaz, İsmail (2021-10-02)Taze arı poleni ve arı ekmeği (Perga), zengin besin içeriği nedeniyle iki önemli arı ürünüdür. Arı ekmeği, nektar ve arı salgılarıyla karıştırılan ve petek gözlerine depolanan taze polenin bir formudur. Yani arı ekmeği, ... -
Honey: Determination of volatile compounds, antioxidant and antibacterial activities
Karlıdağ, Semiramis; Keskin, Merve; Bayram, Sinan; Mayda, Nazlı; Özkök, Aslı (Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021)Honey is an important functional food for human health and nutrition that is collected by honey bees and stored in the honeycombs. In this study, total phenolic content, antioxidant activity and volatile compounds of 13 ...